Når du er på ferie rundt i Norges land er det veldig mange fine byer og steder verdt å besøke. Lofoten er svært populært, med sine karrige fjell som stuper rett ned i havet. Trondheim med all historien, Bakklandet og bryggen ved Nidelven. Ålesund med trehusene som ligger så fint til, omringet av skog og vann. Og ikke minst Bergen.

Bergen er Norges nest største by og en av de største turistattraksjonene landet har å by på. Bryggen i Bergen er kjent over hele verden gjennom Lonely Planet og UNESCOs verdensarvliste. Historien er til å ta og føle på. Den er full av liv på sommeren, med uteserveringer, markeder og aktiviteter. Det kan lukte litt fisk i noen områder av Bryggen, men det er fordi Bergen ligger nesten helt ute i havgapet, og fiske er en stor næring. Rundt Bergen mangler det heller ikke aktiviteter å ta seg til. Ta Fløibanen opp på toppen av byen og nyt utsikten mens du tar deg en matbit på den hyggelige restauranten der oppe.

Fløibanen i Bergen

Mange gode alternativer

Når man skal besøke Bergen har man mange gode alternativer hva gjelder sted å bo. På hotellbergensentrum.com finner du flere gode hoteller som kan gjøre oppholdet ditt til en svært fornøyelig opplevelse. Det å booke hotell er jo noe av det viktigste du gjør når du planlegger en reise. Og jo mindre du betaler for hotellet, dess mer har du å bruke på berikende opplevelser i Bergen.

I Bergen sentrum yrer det av liv påskeaften formiddag. Køen til Fløibanen har begynt å velte utover fortauet utenfor.

Foran iskiosken på Zachariasbryggen er det trengsel – tross småhustrige seks plussgrader.

På byens uteserveringer har folk så smått begynt å slå seg ned med noe kaldt eller varmt i glasset  – og gjerne et pledd over bena.