Nord-Norge er et vakkert men også lunefullt sted å reise på biltur, avhengig av årstidene selvsagt. Hva må du huske på før du reiser?

En av de viktigste forberedelsene du gjør til turen din er å sørge for at du har sterke og gode dekk og at de tåler en lang reise i været som følger årstiden du reiser. Vær spesielt oppmerksom på lufttrykket i dekkene ettersom små skader på dekkene kan føre til at dekket eksploderer. Føler du at dekkene dine ikke overlever en lang reise er det greit å kjøpe noen nye dekk online, da kan du spare noen kroner på å bytte dekk samtidig som du sikrer både deg og familien en trygg reise.

Veg i Nord-Norge

Så hvordan sikrer du deg og familien en fantastisk tur til Nord-Norge? Det er i utgangspunktet ganske lett.  Du må forberede bilen og utstyret i bilen på en lang reise, men du må også forberede familien!

  • Sjekk batteri, vann, olje og at barnestolene er montert korrekt.
  • Sjekk over pakkingen og at du har med ekstra utstyr som startkabler, lommelykter, lyspærer, førstehjelpsutstyr, kjølevæske, kart og ekstra bensin.
  • Ha med deg alle papirer på bilen og forsikringer, samt et ekstra sett nøkler.
  • Vær opplagt når du setter deg bak rattet, da er du klar til å takle de utfordringer som både vær, bil og barn hiver i din retning.
  • Vær godt forberedt om noen skulle bli syke, med både poser, våtservietter og lignende.

Og et siste råd før du reiser: Husk å ta pauser!

God tur!