Øygruppen Lofoten ligger nord for polarsirkelen, og her finner du noen gode tips til opplevelser som vil gjøre din reise i Lofoten til et fantastisk eventyr. 

Vurderer du hvor i Nord-Norge du skal tilbringe ferien din? Da kan vi anbefale det vakre øysamfunnet Lofoten. Her finnes det stadig noe å gjøre for liten og stor uansett hvilken årstid du reiser dit. Det finnes mange måter å komme seg dit på enten via fly, bil eller båt.

Hurtigruten har anløp i Svolvær som er kjent som hovedstaden i Lofoten og administrasjonsenter i Vågån kommune. Hurtigruten arrangerer også egne turer som går fra Bergen til Lofoten. I løpet av 12 dager kan du få oppleve det årlige skreifiske, Lofotens vakre og ekstreme natur og idyllisk fiskevær. Du velger selv hvilke utflukter du vil være med på så du kan selv snekre sammen ditt perfekte Lofotenopphold. Ønsker du sove i rorbu istedenfor hotell i Svolvær er det også muligheter for dette.

Er du av de som elsker hester og kunne tenke deg å oppleve Lofoten til hest, arrangerer Hurtigruten dette også for deg.  På denne utflukten får du ri på den kritthvite stranden ved Nordishavet, i kupert terreng og du får oppleve spennende fornminner fra vikingtiden.

Hval- og spekkhoggersafari

Sammen med Orca Tysfjord kan du reise på hvalsafari, Orca Tysfjord har arrangert spekkhoggersafari siden 1990 og er regnet som en av pionerene på området. Du reiser ut i en gummibåt i stedenfor på et skip, og kommer dermed nærmere dette vakre dyret som stadig fascinerer oss mennesker. I gummibåten befinner du deg bare en halv meter over havoverflaten, så du har med andre ord primautsikt. Turen kjøres innover Tysfjorden eller utover i Vestfjorden og Øksfjorden. Turene blir tilrettelagt etter hvor det er gjort observasjoner av hval. Foruten hvalsafari kan du også reise på Nordlys safari eller natursafari. Det arrangeres også museumsbesøk, kajakkpadling og grotteturer.

Ønsker du å reise til Lofoten med bil er det mange nydelige ruter du kan ta oppover kysten. Det finnes nasjonale turistveier også i Lofoten, hvor du får en oppleve vakker og levende kystkultur i ville naturomgivelser. Lofoten er fylt til randen av kontraster i form av hvite sandstrender, alpine tinder, dramatisk hav og lune havner. Her kan du også oppleve midnattsol og nordlyset.

Innovasjon Norge har også sett potensialet i Lofoten og i 2012 ga de 5 millioner til en halvstatlig golfbane i Lofoten.  Bedriften hadde en omsetning på 1 million i 2011 ifølge E24 bedrift. Staten eier pr i dag 49.99% av dette golfanlegget gjennom firmaet Siva som igjen eies av Næringsdepartementet og Innovasjon Norge.

For Lofoten Golfbane AS har denne støtten vært essensiell for å bygge banen om fra en 9-hullsbane til en 18-hullsbane. For noen kan det virke rart at norske skattepenger har gått til å utvide en golfbane, men for Lofoten handler dette om så mye mer. – Det er viktig å få frem at dette er en del av å utvikle Lofoten som et internasjonalt reisemål, forteller daglig leder og grunder Frode Hov til E24 Bedrift.

Lofoten er allerede et fantastisk flott reisemål så det er flott at norges myndigheter vet å investere i videreutviklingen av dette vakre lille øysamfunnet.